top of page

HSP & TALENT COACHING TRAJECTEN
 


Hoogsensitief... 
Gevoelig én pittig krachtig tegelijk

jezelf versterken van binnen naar buiten
 

WAT IS HOOGSENSITIVITEIT

 • Een aangeboren temperament (= eigenschap diep verankerd in iemand biologische 'opmaak'),

 • die zich kenmerkt (in het brein) door een grote gevoeligheid voor stimuli (zowel intern als extern, zowel positieve als negatieve)

 • én het diepgaand verwerken daarvan,

 • dit intense verwerkingsproces betreft zowel de tijd (het stop-en-checksysteem) als de inhoud (de optimale-optie-ambitie)

 • deze grotere gevoeligheid voor stimuli in combinatie met de diepgaande verwerking, leidt tot een intensere impact op gebied van emotie en/of stress. 

(Drs. Esther Bergsma)

Uit dierenonderzoek van Max Wolf (2008) zag men 2 diersoorten: de impulsieve of niet-responsieve groep die zich niet op de omgeving afstemt en de responsieve, die eerst observeert voor actie te nemen en die zijn strategie aanpast aan de situatie, de responsieve groep (cfr.; hoogsensitieve diersoort). Nu bleek dat een responsieve groep die bestaat uit 20% van de populatie van essentieel belang is voor de overleving van de soort. Toevallig of niet, is ook zo'n 20% van de wereldbevolking hoogsensitief (Aron, Aron; Pluess). We hebben verschillende talenten nodig als soort om op lange termijn in balans te blijven, te overleven.

 

Een eerste stap is alvast inzicht in deze talenten en hoe ze optimaal in te zetten, versterken van binnen uit. Vandaar naar buiten: de juiste sociale omgeving, succeservaringen, waardering. Daardoor excelleert de hsp en zowel de hsp, als het team en de maatschappij profiteren mee van de kwaliteiten, herwonnen veerkracht en creatieve, menselijke vermogens.

Meer over hoogsensitiviteit lees je op:

hoogsensitief.nl

basis test (niet hetzelfde als een uitgebreide HSA)

storiesbyvero-43.jpg

Voor wie is onze coaching geschikt?

Voor iedereen die 100% bereid is om zichzelf te ontmoeten en gedreven is om te groeien. Voor mensen en organisaties die echt en duurzaam willen inzetten op inclusief talent en die niet hard, maar vooral H.E.A.R.T. in het leven en werkveld willen staan.

H  honest
E  ethical
A  authentic

R  responsible

T  transparant

In elk traject wordt de Ethische Gedragscode aangaande coaching en begeleiding gewaarborgd.

Voor wie is ze niet geschikt? 

 

Coaching/begeleiding is géén vervanging van therapie of medische oplossing, daarom ook niet aangewezen bij ernstige psychische aandoeningen.

Dit is enkel aanvullend mogelijk, vanuit een tandem samenwerking met je psycholoog, arts, behandelaar.

Onze kerntalentenmethode is niet betrouwbaar in te zetten bij een ernstig traumatisch kindverleden en bij ASS. In deze situaties zijn het enkel gespecialiseerde diensten die bevoegd zijn om te helpen.

Voor rouw, relatietherapie, burn-out, sportieve workshops of grote groepstrainingen verwijs ik je graag door naar kundige collega's. Contacteer me gerust voor adressen.

foto folder_edited.png
HSP & KERNTALENT VASTE TRAJECTEN (5 sessies)

HSP, TALENT & WERK

Wil je jouw kerntalenten én hoogsensitiviteit ontdekken? Super!

Want wij geloven dat je gelukkiger bent als je mag zijn wie je (allemaal) bent. Omdat je dan duurzame en passend keuzes kan maken, vanuit plezier en energie kan groeien, gezonder blijft en betere verbindingen aangaat.

Wat houdt het traject in?

 • jouw kerntalentenanalyse

 • jouw hoogsensitiviteitsanalyse* de uitgebreide versie van Drs. Esther Bergsma

 • uitkomst van jouw unieke manier van  hoogsensitief zijn en de link met je kerntalenten

 • jouw kompas: je vingerprint van kerntalenten zwart op wit + persoonlijk prikkelpaspoort + waardenwijzer

 • extra tips rond hoe je jouw talenten en hoogsensitiviteit kan inzetten als kracht en als energiebron

 • extra coachsessies mogelijk, naar gelang de nood en hulpvraag - volgens de Z-Kwadrant* methode van Drs. Bergsma

Na het traject heb jij een hyperpersoonlijke kompas in handen voor positieve en passende keuzes en gerichtere zelfzorg. Jouw kompas geeft je richting in je leven, een boost van zelfinzicht, zelfkennis en zelfvertrouwen.

Heel belangrijk: er is maar één jij en net dat is wat je te doen hebt...

Contacteer ons voor meer info - kan ook door je werkgever besteld worden in het kader van opleidingsrecht).

 

 

PS: had je al een kerntalenten analyse, contacteer me dan voor de mogelijkheden om het traject op jouw maat anders vorm te geven.

WAAROM ALS WERKGEVER INZETTEN OP KENNIS VAN HOOGSENSITIVITEIT? 

(uit Drs. Esther Bergsma, Het hoogsensitieve brein)

Hoogsensitiviteit kan klachten geven, maar dat hoeft helemaal niet. Als de eigenschap niet goed begrepen wordt, zullen dagelijkse problemen die hsp ervaren ook verkeerd geïnterpreteerd worden met gevolgen voor zichzelf, de werkplek en voor de maatschappij.

 

Eva - environmental designer

"Ik wil je nogmaals bedanken voor de bijzondere sessie van gisteren! Ik voelde me erg gehoord en begrepen en dat heeft me geraakt." 

Liesbeth - Program Manager 
VITO Health 

"Een sterk resultaat van Barbara haar coaching is de bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid in keuzes die iedereen maakt. Collega's zetten bewust stappen in de richting van een meer energierijk loopbaanpad. Kortom, de inzichten die Barbara ons bracht zijn inzichten voor het leven!" 

Nadia - verpleegkundige en coach

"Ik kan iedereen die momenteel een beetje of erg veel in de mist zit en daardoor geen idee heeft wat nu wel of niet bij hen hoort, aanraden een coaching bij Barbara te doen. Een investering in jezelf is de beste investering ooit!" 

bottom of page