KMO-portefeuille advies
 

Coretalents loopbaanbegeleiding kerntalenten

 

"De inzet van je medewerkers en de teamwerking in je onderneming optimaliseren.

 

Dit veronderstelt naast een goed inzicht in de taken, rollen, functies en cultuur een even gedegen kennis van de Aard, Potentieel én Intrinsieke Motivatie van elke medewerker.

 

Coretalents biedt hiervoor de ideale tool, aansluitend op ons credo ‘de juiste mensen goed in hun vel en op de juiste plaats"


- Coretalents bv

 

 

 

Hoe werkt een Coretalents adviestraject via KMO Portefeuille?

 

 

analyse van de beginvraag

Voorafgaandelijk bespreken we samen met de zaakvoerder/bestuurder, HR-verantwoordelijke en/of teamverantwoordelijke de kerncompetenties van de organisatie, alsook de functie, rollen & taken van elke betrokkene.

 


kerntalenten analyse en rapport

Voor elke deelnemer aan het project voorzien we een uitgebreid, gepersonaliseerd kerntalentenrapport met alle elementen van de authentieke oorspronkelijke aard, potentieel en intrinsieke motivatie (= alle 23 kerntalenten apart, de sterke kerntalenten in aflopende volgorde om af te vinken bij keuzes en een verslag met alle kerntalenten in hun cluster met eerst een korte samenvatting en vervolgens elk kerntalent uitgebreid toegelicht, met nog enkele specifieke combinaties), aangevuld met energiegevers en -vreters en het Peter principe- en demotivatieniveau.

 


advies en implementatieplan
 

We stellen samen een advies op, gericht op het verbeteren van het huidige en het toekomstige functioneren van je onderneming.

Via een stappenplan zetten we dit advies tenslotte samen om in concrete acties.

Incompany coaching
 

Wil je beroep doen op externe loopbaancoaching of een individueel coachingstraject voor je medewerkers? Neem dan contact op voor een maatvoorstel.

Wij versterken organisaties van binnen naar buiten!

talent en organisatie.png

Liesbeth Schrooten - Program Manager 
VITO Health - Vlaams Instituut Technologisch Onderzoek


"Ik vond het als leidinggevende zeer verrijkend om mijn eigen Kerntalentenanalyse rapport te hebben. Vanuit mijn onschuldige kinderspel begrijp ik beter wie ik ben en in welke richting ik energiek kan groeien. Als leidinggevende kan ik hierdoor ook de KernTalenten van mijn collega's dieper bevatten. De interne gesprekken die we voeren over waarom dingen (niet) goed lopen, gaan dieper. We bespreken als het ware het fundament in plaats van de symptomen. Bij mijn collega's heb ik zelfvertrouwen zien toenemen vanuit de inzichten die Barbara bracht. Focus op eigen KernTalenten geeft energie, vergelijken niet. - Ik ben anders dan de collega naast mij en dat is meer dan ok!"