waarom talent

"Talent verwar je beter niet met competentie"

Barbara

 

Het kan zijn dat je iets héél goed kunt, maar dat het niet tot jouw persoonlijke talenten behoort, waardoor je weliswaar geneigd bent deze vaardigheid erg vaak in te zetten, maar je het eigenlijk niet "graag doet".

Hierdoor zal je onbewust ontzettend veel energie en motivatie verliezen en creëer je geen ruimte/tijd voor dat wat je wél blij maakt en energie verschaft. 

Talent is aangeboren, het is een natuurlijke begaafdheid. En nee, we bedoelen hier niet mee dat je topsporter, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd of Professor Doctor moet zijn voor je mag spreken over een begaafdheid.

Iedereen is begaafd, wellicht in andere domeinen en onder andere fysische en mentale omstandigheden, maar iedereen is begaafd. 

Helaas is het niet omdat we geboren worden met talenten, dat we er iets mee doen.

Talenten hebben een context nodig om tot ontwikkeling te komen. Op het werk, op school én thuis.

Gezien worden in je (Kern)Talenten, benoemd worden in je talenten, de ruimte krijgen en nemen om je talenten uit te leven, zijn noodzakelijk om deze om te zetten in energie, levensvreugde, beter welzijn en uitzonderlijke prestaties. 

 

 

 

= veerkracht, duurzaamheid, gezondheid, balans, succes, flow

Inzicht, iedereen heeft meerdere talenten, het is goed mogelijk dat jij je echter nog niet bewust bent van de jouwe. Of misschien weet je niet hoe er ruimte aan te geven.

Kiezen voor jouw talenten is kiezen voor jezelf, is kiezen voor een leven dat bij jou hoort. Maar kiezen is zo moeilijk, er hangt vaak zoveel van af, je studie, werk, relaties...

Energielekken, je bent bevlogen en toch verlies je energie? Waar zit jou energielekkage? Ben je studie-, werkmoe, burn-out of bore-out? Wat zijn je energiebronnen?

Duurzaamheid & veerkracht

Talent is een hernieuwbare energiebron. We erkennen allemaal het belang van de juiste mens op de juiste plek. Iemand die zijn sterke talenten kan en mag uitleven is bevlogen, vol energie en ontwikkelt zich moeiteloos. Hij/zij bouwt energiereserve op en daarmee ook veerkracht. Ondernemers die werken op hun sterke KernTalenten ervaren een magische flow wat leidt tot een succesvolle business.

 

Werkbaar werk begint nog voor het signaleren en ondervangen van burn-outs. Het start bij het aannemen van medewerkers op basis van een passend talentenpakket bij de context (job inhoud, vaardigheden & omgeving). Het start bij wéten wat ieder teamlid drijft en wat hem/haar energie kost. Multidiversiteit aan talenten binnen ondernemingen of instanties: een recept dat 'werkt'! 

Goede gezondheid hangt samen met mentaal fit zijn. Stress heeft een nefaste impact om onze lichamelijke gezondheid. Jezelf uitleven in je sterke talenten, boost je energie en zelfvertrouwen en produceert een flinke portie feelgood hormonen in je hoofd. Het ontspant je lichaam en daarmee ook je organen. Je 'goud' uitleven, zet je aan tot levenslange ontwikkeling, waardoor ook je brein nieuwe verbindingen blijft genereren enz.

Kortom: je talenten (be)leven, is gezonder leven!

minimale investering met maximaal resultaat

Inzage verwerven in iemands unieke talentenprofiel vergt een minieme investering in vergelijking met de zware kost van absenteïsme, improductiviteit, hoog personeelsverloop of foute studiekeuze.

Aan bedrijven: investeren in de juiste talenten op de juiste plek levert je gegarandeerd een stevige ROI.

 

zet in op talent in je studie/werk/onderneming/privé

Wil je aan de slag met jouw BINC kracht, jouw goud?

Contacteer mij dan vrijblijvend voor mogelijkheden aangaande talent coaching of analyse. ​Tijd om in te zetten op jouw talenten! 

Heb je nog vragen hierover?

Vrijblijvende info of afspraak?

 

N. - verpleegkundige en coach

"Ik kan iedereen die momenteel een beetje of erg veel in de mist zit en daardoor geen idee heeft wat nu wel of niet bij hen hoort, aanraden een KernTalentenanalyse te laten doen. Een investering in jezelf is de beste investering ooit!" 

E. - grafisch ontwerpster

"Ik wil je nogmaals bedanken voor de bijzondere sessie van gisteren! Ik voelde me erg gehoord en begrepen en dat heeft me geraakt." 

Liesbeth Schrooten - Program Manager 
VITO Health - Vlaams Instituut Technologisch Onderzoek


"Een sterk resultaat van Barbara haar coaching is de bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid in keuzes die iedereen maakt. Collega's zetten bewust stappen in de richting van een meer energierijk loopbaanpad. Kortom, de inzichten die Barbara ons bracht zijn inzichten voor het leven!" 

 B. - Managing Director

"De begeleiding heeft er al na twee sessies voor gezorgd dat ik terug controle kreeg over mijn hoge bloeddruk. Ik heb nu zelf de tools in handen om snel stress af te laten vloeien."