top of page

INCOMPANY
 

"Talent verwar je beter niet met competentie"

Barbara

 

Het kan zijn dat je iets héél goed kunt, maar dat het niet tot jouw persoonlijke talenten behoort, waardoor je weliswaar geneigd bent deze vaardigheid erg vaak in te zetten, maar je het eigenlijk niet "graag doet".

Hierdoor zal je onbewust ontzettend veel energie en motivatie verliezen en creëer je geen ruimte/tijd voor dat wat je wél blij maakt en energie verschaft. 

Talent is aangeboren, het is een natuurlijke begaafdheid. En nee, we bedoelen hier niet mee dat je topsporter, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd of Professor Doctor moet zijn voor je mag spreken over een begaafdheid.

Iedereen is begaafd, wellicht in andere domeinen en onder andere fysische en mentale omstandigheden, maar iedereen is begaafd. 

Helaas is het niet omdat we geboren worden met talenten, dat we er iets mee doen.

Talenten hebben een context nodig om tot ontwikkeling te komen. Op het werk, op school én thuis.

Gezien worden in je (Kern)Talenten, benoemd worden in je talenten, de ruimte krijgen en nemen om je talenten uit te leven, zijn noodzakelijk om deze om te zetten in energie, levensvreugde, beter welzijn en uitzonderlijke prestaties. 

 

 

BINC  BEGELEIDING

= veerkracht, duurzaamheid, inclusiviteit, gezondheid, succes, flow

Kennen, iedereen heeft meerdere talenten, het is echter goed mogelijk dat jouw medewerker of jij als leidinggevende nog niet bewust bent van het talenten palet dat in potentieel aanwezig is. Of misschien weet je niet hoe er ruimte aan te geven. Wij geven je via o.a. de Coretalents-methode en andere gevalideerde methodes letterlijk dé tool en het overzicht in handen.

Herkennen en erkennen - inzetten op talent is gelijk aan gezonde en groeigrond creëren. Talent heeft de juiste context nodig om te kunnen groeien. Vanuit talent herkennen en erkennen krijg je de mensen op de juiste plek en houd je ze duurzaam aan boord. Wij helpen je bij die groeigrond te creëren, aangepast op ieders behoefte.

Energielekken, ben jij is is jouw medewerker bevlogen en toch is er verlies van energie? Waar zit jou energielekkage? Het is niet omdat je iets kan dat het jou energie geeft. Competentie is iets anders dan talent. Vooral bij hoogpresteerders, hoogsensitieve personen, hoogbegaafden en snelle denkers is het opletten. Het zit hem vaak niet in "kunnen", wel in "willen". Wij begeleiden talent bij energiemanagement, via een diepgaand inzicht op energiegevers, energievreters en hun unieke energiekompas.

Duurzaamheid & veerkracht

Talent is een hernieuwbare energiebron. We erkennen allemaal het belang van de juiste mens op de juiste plek. Iemand die zijn sterke talenten weet in te zetten, managen en erin gezien wordt, is bevlogen, vol energie en ontwikkelt zich moeiteloos. Men bouwt energiereserve op en daarmee ook veerkracht. Ondernemers die werken op hun sterke KernTalenten ervaren een magische flow wat leidt tot een succesvolle business. Vanuit onze kennis en manier van warme, effectie en maatgerichte coaching zijn wij graag uw partner bij groeitrajecten en  loopbaanbegeleiding.

 

Werkbaar werk begint nog voor het signaleren en ondervangen van burn-outs of bore-outs. Het start bij het aannemen van medewerkers op basis van iemands unieke drives en deze een passend context bij het talentenpalet bezorgen (job inhoud, begeleiding & omgeving). Het start bij wéten wat ieder teamlid drijft, energie geeft en wat energie kost. Multidiversiteit aan talenten binnen ondernemingen of instanties: een recept voor werk dat 'werkt'!

Goede gezondheid hangt samen met mentaal fit zijn. Stress heeft een nefaste impact om onze lichamelijke gezondheid. Jezelf uitleven in je sterke talenten en op basis van je eigen kompas verantwoordelijkheid nemen voor jouw energiebeheer, boost je energie en zelfvertrouwen en produceert een flinke portie feelgood hormonen in je hoofd. Het ontspant je lichaam en daarmee ook je organen. Je 'goud' op een helpende manier uitleven, zet aan tot levenslange ontwikkeling, waardoor ook het brein nieuwe verbindingen blijft genereren enz.

Kortom: je talenten (be)leven, is gezonder leven!

minimale investering met maximaal resultaat

Inzage verwerven in iemands unieke talentenprofiel vergt een minieme investering in vergelijking met de zware kost van absenteïsme, improductiviteit, personeelsverloop, slechte teamspirit  of verkeerde promotie..

Investeren in de talentenblauwdruk van jezelf, je medewerkers en collega's kennen, herkennen, erkennen en helpen groeien, levert je gegarandeerd een stevige ROI!

 

zet in op talent op de werkplek

Wil je aan de slag met duurzame groeitrajecten, inclusief talent, winning teams, re-integratie of coachings die vertrekken vanuit een positief, wetenschappelijk bewezen fundament?

Contacteer mij dan vrijblijvend voor mogelijkheden.
​Tijd om in te zetten op uniek talent! 

Heb je nog vragen hierover?

Vrijblijvende brainstorm, info of afspraak?

 

N. -  coach

"Ik kan iedereen die momenteel een beetje of erg veel in de mist zit en daardoor geen idee heeft wat nu wel of niet bij hen hoort, aanraden een KernTalentenanalyse te laten doen. Een investering in jezelf is de beste investering ooit!" 

Liesbeth Schrooten - Program Manager 
VITO Health - Vlaams Instituut Technologisch Onderzoek


"Een sterk resultaat van Barbara haar coaching is de bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid in keuzes die iedereen maakt. Collega's zetten bewust stappen in de richting van een meer energierijk loopbaanpad. Kortom, de inzichten die Barbara ons bracht zijn inzichten voor het leven!" 

 B. - Managing Director

"De begeleiding heeft er al na twee sessies voor gezorgd dat ik terug controle kreeg over mijn hoge bloeddruk. Ik heb nu zelf de tools in handen om snel stress af te laten vloeien." 

bottom of page