coaching

 

HOOGSENSITIEF
(HSP & HSS)


MULTIPASSIONATE OF CREATIEVE GENERALIST


JEZELF VINDEN Persoonlijke 1 op 1 trajecten

 

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP?

 

Persoonlijk leiderschap betekent dat je je bewust bent van wie jij ten volle bent, je visie en je waarden, en deze tot uitdrukking brengt in je dagelijks handelen. Wanneer je geraakt wordt reageer je al snel vanuit je emoties, coping patronen en raak je gemakkelijk het contact kwijt met wat je écht belangrijk vindt. Vandaar ontstaat energieverlies, verdriet en soms zelfs ziekte. Door te onderzoeken wat je waarden en talenten zijn kun je doelen kiezen die bij jou passen. Op deze manier kun je zowel zakelijk als privé bewuste keuzes maken zodat je een gelukkiger leven zal leiden. Zo werken hart, hoofd, en handen optimaal samen. Persoonlijk leiderschap gaat over regie nemen over jouw eigen leven. Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Het is bedoeld voor mensen die zich in hun werk, carrière en persoonlijkheid willen ontwikkelen. Persoonlijk leiderschap is jezelf kennen en grip hebben op jezelf, je werk, je omgeving en je leven.

WAT LEER JE IN DIT TRAJECT

Je bewustzijn verhoogt.  Bewustzijn is het begin van elke verandering.  Als je daarbovenop inzichten en kapstokken meekrijgt die de verandering verankeren, zowel mentaal als fysiek en gevoelsmatig, dan ben je bezig met duurzaam leren.  Dus voor altijd! Je zelfkennis verbetert.  Je leert inzetten op je eigen uniekheid en je leert minder vergelijken met anderen, wat leidt tot meer rust. Je leert een goede verbinding maken tussen hoofd en buik waardoor je een betere zelfsturing krijgt en meer impact. Je staat meer in je kracht en je hebt minder energieverlies. Je krijgt een groter vermogen om je omgeving te begrijpen en in dialoog te gaan. Je herkent patronen en je kan je valkuilen bijsturen. Je krijgt dankzij dit traject vele kapstokken om met beslissingen, angsten en twijfels om te gaan. Je kan je eigen richting en je eigen keuzes op een goede manier overbrengen. 

Je wordt bewust besluitvaardiger. In het oog van de storm impact hebben zonder jezelf te verliezen, dat zijn immers de leiders van morgen.

In het programma Persoonlijk leiderschap word jij je bewust van je energie, je innerlijke kracht en de gedachten die je belemmeren om de beste versie van jezelf te zijn. Je leert leiding nemen over je eigen leven en word zo niet alleen een beter mens, maar ook een betere, authentiekere leider.

TRAJECT PERSOONLIJK LEIDERSCHAP OP DE WERKVLOER?

Hoe kun je leidinggeven aan anderen als jij je zelf nog niet bewust bent van je eigen koers die je wilt varen. Als leider moet je goed op jezelf kunnen reflecteren. Als je dat niet kunt is het zelfs mogelijk dat je schade doet aan de effectiviteit van je team. Alle componenten die vallen onder persoonlijk leiderschap komen dus uiteindelijk uit deze boodschap voort: ken jezelf. 

HSP & HSS

 

HSP staat voor 'Highly Sensitive Person' of 'Hoog Sensitief Persoon'. Het betreft een persoonseigenschap gerelateerd aan het 'anders werken' van het zenuwstelsel en de hersenen.

Niet te verwarren met "overgevoelig" zijn,  Het laatste is een gevolg van een trauma, het eerste een aangeboren manier van informatieverwerking in de hersenen.

Hoe dat gaat? Op het moment dat de zintuigen worden aangesproken, gaan er bij een HSP méér hersengebieden aan het werk dan bij een niet-HSP. Ze krijgen extra veel sensorische informatie binnen. Deze overvloed aan details komt quasi ongefilterd de hersenen binnen. Hierdoor ervaart een HSP situaties intenser, denken ze complexer en merken ze meer subtiele nuances op. Binnen de groep HSP'ers is er een groep die vaak over het hoofd wordt gezien en die om een heel ander prikkelmanagement vraagt: de 'Hoogsensitieve HSS'er of High Sensation Seeker'

De HSS is een persoon die continue op zoek is naar nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten. Ze geraken snel verveeld, snel overprikkeld en zoeken vaak hun grenzen op. 

 

Kwetsbaarheid of kracht?

 

In onze westerse wereld waar de nadruk op pure ratio ligt, wordt sensitiviteit nog steeds onterecht ondergewaardeerd. Veel hoogsensitieve mensen ervaren dan ook eerder last van hun eigenschap. Ze trachten zich aan te passen en duwen zichzelf vaak in een "rol" die ze denken te moeten spelen om in de wereld te passen. Hierbij lopen ze gevaar voor burn-out of bore-out.

Nochtans is hoogsensitiviteit een mooie eigenheid en zeker geen eigenaardigheid. Ongeveer 15 tot 20% van de bevolking beschikt over deze verhoogde sensorische gevoeligheid.

 

 

Creatieve generalist
Multipotential, multipassionate
Renaissance Person

 

Het belangrijkste voor een HSP is inzicht hebben in de werking van zijn of haar persoonlijke energiebalans. Zorg goed voor jezelf, bewaak je balans zorgvuldig. Accepteer en waardeer jezelf met je kwaliteiten en je grenzen. Breng je eigen talenten en positieve kanten helder in kaart en geef er ruimte aan. 

Als HSP ervaringsdeskundige help ik je graag om inzicht te verwerven in jouw persoonlijke BINC kracht. 

 

 

Heb je nog vragen hierover? Vrijblijvende info of afspraak?

 
 
Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Het is bedoeld voor mensen die zich in hun werk, carrière en persoonlijkheid willen ontwikkelen. Persoonlijk leiderschap is jezelf kennen en grip hebben op jezelf, je werk, je omgeving en je leven.