soulful talent, career & solopreneur coach

Hoi, ik ben Barbara, Babs, Barke

en  bezielster van BINC. Boven alles ben ik liefhebbende leeuwenmama van twee ongelofelijk wijze en straffe volwassen dochters - de allergrootste leermeesters en liefdes in mijn leven. Ook ben ik hondenmama van de meest eigen-wijze Franse Bulldog ooit, ons Flo.

 

Samen met mijn man zet ik de schouders onder onze onderneming die zich op alle fronten bezig houdt met advies en consulting.

Binc Coaching en het Binc Atelier worden daarbij gerund door mezelf. Alles wat draait rond het hart, energie en verhalen van mensen, da's mijn ding.

Waar mijn hele systeem als een gloeilampje van oplicht, is creativiteit en schoonheid in alle vormen: de natuur, literatuur, verbindende gesprekken, met mijn handen creëren, pure materialen, nieuwe dingen ontdekken of leren, eropuit trekken en reizen, lekker eten in goed gezelschap enz.  Puurheid raakt me diep. Ik luister dolgraag naar wat mensen beweegt, de waarom en de hoe. Small talk is niet zo mijn ding, liever zie ik de echte jou, de helemaal jij. Ik heb een introverte inborst, eentje die geniet van alleentijd, stilte en rust. Anderzijds ben ik degene die op feestjes graag compleet losgaat op de dansvloer. In fijn gezelschap ben ik dan weer een babbelmie die de tijd vlotjes uit het oog verliest. Ik pas niet echt in één hokje of kleur  en daar ben ik stiekem erg blij om.

 

Ik heb zelf een breed gevarieerd palet aan sterke KernTalenten én hele fijne  voelsprieten, die ervoor zorgen dat mijn manier van coachen typisch 'Barbara'  is. Ratio, empathie en zuivere intuïtie zijn allen aanwezig in mijn werk. Ofwel, ik gebruik zowel mijn hoofd, hart als een lijntje met iets daarbuiten. 

Gediplomeerd en Gecertificeerd Coach & Senior KernTalenten Analist

'I have a dream' en die is dat iedereen, jong én oud, inzage heeft in zijn ongelofelijk unieke waaier aan talenten, zodat hij/zij vandaar opnieuw in contact kan komen met de werkelijke kern van zijn/haar bestaan en meer zelfliefde, eigen-wijsheid en zelfvertrouwen ervaart. Hoe zot zou het zijn als iedereen zijn goud liet stralen?

Vanuit deze droom begeleid ik sinds 2009 individuen en organisaties.

Ik behaalde intussen  9 mastersterren bij CoreTalents en naast Senior Erkend KernTalenten Analist (jáaa, ik lééf echt de KernTalenten methode :-)) ben ik onder meer ook gecertificeerd als Licensed NLP Practitioner, Gecertificeerd Burn-Out Coach, gediplomeerd Emotioneel Welzijns Coach  en Kindertalenten Fluisteraar. Een volledige bio vind je rechtsonder 'bio'. 
 

Bedrijfsleven

Naast het individuele begeleiden, ben ik als spring-in-het-veld, consultant en partner voor ondernemingen bij het uitdenken, vormgeven en uitvoeren van topics rond talent, branding en flow. Het maakt dat ik een goede voeling met het alledaagse ondernemingsleven weet te behouden.

Ervaringsdeskundige

Enkele jaren geleden kwam ik als hoogsensitief leidinggevende, door een fikse burn-out én bore-out tot stilstand. 

Naast het eerlijk in de ogen kijken van pijnpunten uit het verleden, lag de sleutel van mijn genezing overduidelijk in het (h)erkennen van mijn waaier KernTalenten. Waarmee op slag helder werd waar mijn energielekken zaten, waar ik als HSP multipotential onvoldoende aandacht aan gaf en waarom mijn potentieel geen ruimte kreeg.

'Niets gebeurt voor niets', je kan immers nog fijner doorgeven wat je zélf doorleefd hebt. Mijn ervaring voegt  naast mijn kennis en persoonlijkheid daarom ook heel wat extra toe.

Je unieke DNA werkelijk ten volle erkennen. Dat is volgens mij de snelste weg naar méér energie, werksucces en geluk. 

Wat ik aan jou wil doorgeven als coach en analist: een plaats om in alle rust jezelf te zijn, vertrouwen, geloof in jezelf, inzicht in je blauwdruk en je ongelofelijke goud, aanmoediging, eerlijke feedback en handvaten om zelf aan de slag te gaan om je dromen neer te zetten...

BINC
Binc staat voor Begeleiding & Individuele Coaching én wil met een knipoog verwijzen naar de 'onmetelijke kracht', de 'bink' in ieder van ons aanwezig! Krachtig én gevoelig tegelijk... dat is BINC.

​Ik gun het je vanuit mijn hart dat ook jij de BINC kracht in jezelf mag ontdekken! Zodat ook jij in je leven, je studie, je werk, je relaties, je ontwikkeling en je organisatie keuzes kunt maken die werkelijk bij je DNA passen.

 

Ik heet je van harte welkom!

 

Barbara, Babs, Barke

 

Daniëlle Krekels - grondlegster KernTalentenMethode, auteur

"Barbara verstaat de kunst ratio en emotie te combineren in de juiste verhoudingen. Een topper!" 

Nadia - verpleegkundige

"Ik kan Barbara warm aanbevelen! Ze is een fantastische coach die wetenschap en intuïtie laat samensmelten. Ze werkt met heel haar hart..."

Liesbeth - afdelingshoofd 

"Onze HR zei 'die KernTalenten is 1, maar eigenlijk zit het hem in Barbara, het is zij die het verschil maakt."